Jupp, bidde så att jag testade ett nytt recept idag .. jaa, lr nytt å nytt. Vet att jag har haft receptet i min pärm i 10 år, men d ä väl ändå nytt?! (Shit va gammal jag kände mig nurå, va jag typ 14 när jag fick detta av en jobbkollega? Hahaha.)
Jaja, smaskig å dessutom vegetarisk, vilket kan vara smidigt ibland. Laga å smaka, bästa sättet!
.
.
GREKISK FETAOSTPAJ
Pajdeg, superenkel:
- 3 dl vetemjöl
- 1 krm salt
- ½ dl mjölk
- 1 dl olja
- Blanda mjöl å salt, tillsätt mjölk å olja. Å arbeta snabbt samman t en deg som får stå svalt i 30 minuter. Klä en form me degen, å förgrädda sedan denna i 10 minuter .. 200 grader.
Fyllning, välj efter behag:
- 3-4 skivade tomater
- 1 tsk salt
- 2 tsk torkad oregano, lr 2 msk färsk hackad
- 1 burk, ca 175 g fetaost i tärningar
- 75 g ädelost, riven
- 15 urkärnade svarta oliver
- 1 dl hackad persilja
- 3 ägg
- 3 dl mjölk
- Fyll botten av pajskalet me tomater, salta dessa å strö över oreganon. Lägg fetaost över, å strö därefter på ädelosten. Lägg på oliverna, å strö persilja över. Vispa samman ägg å mjölk, å häll blandningen i formen. Grädda på nederst falsen i ugnen, 30-40 minuter lr t att äggstanningen stelnat. Servera pajen avsvalnad, lr kall. Givetvis med en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar